BMW: nincs pénz szupersportkocsira?

2014.10.20. 14:55

Carsten Pries, a BMW M GmbH termékfejlesztési igazgatója beszélt a egy brit lapnak arról, hogy mekkora esélyt lát egy olyan sportkocsi bemutatására, amely riválisa lehetne az Audi R8-asnak és az AMG GT-nek.

„Mindig sokkal több az ötletünk, mint amennyit meg tudunk valósítani” - mondta, majd hozzátette, hogy a BMW házi tuning-részlegénél mindenki szívesen dolgozna egy szupersportkocsin, de végül mindig azon a kérdésen akad el a dolog, hogy van-e erre elegendő pénzügyi keret. Pries szavaiból az vehető ki, hogy bár időnként előkerül a kérdés, aktív fejlesztés egyelőre nem folyik, annak ellenére, hogy a BMW-nek mindene megvan egy 4-600 lóerős szupersportkocsi kifejlesztéséhez.

A pletykák egy esetleges sport-BMW-ről azután bukkantak fel, hogy a németek leszerződtették a Ferrari főmérnökét, a Mercedes pedig bemutatta az AMG GT-t. Így a BMW-nek a megfelelő szakembere is meglenne a fejlesztéshez, és a motivációja is adott, már csak a döntés hiányzik, és vele az anyagi háttér. A BMW azonban erős piaci helyzete ellenére még mindig a legkisebb a német prémium-gyártók közül, így hiába a sportos arculat, ilyen, évente néhány száz példányban eladható rétegmodellre nem szívesen költik el egy vastagon nyereséges tömegmodell kifejlesztésének árát.