Megszűnhet az európai Honda Accord

2014.10.22. 13:41

Az információ ugyan a Honda ausztrál igazgatójától származik, de minket is érint: a jelenlegi európai Accord forgalmazását világszerte leállítja a Honda durván egy év múlva. Ez önmagában még nem lenne szokatlan, végső soron a típus akkor lesz hét éves, de az utódlása is erősen kérdéses.

A találgatások persze azonnal beindultak, hisz számos lehetőség adódna a kisebbik Accord leváltására. Ott a bő egy számmal nagyobb amerikai névrokon, ha bele tudnak tenni egy erős dízelmotort, akár az is sikeres lehet Európában. De ezen felül van a Hondának más lehetősége is, ott van például az amerikai luxusmárka, az Acura közepes modellje, a TLX, amely Hondásítva szintén átveheti a jelenlegi Accord szerepét. Ám az sem kizárt, hogy a Honda egyszerűen kiszáll a középkategóriás szedánok piacáról, és a későbbiekben a nagyobb tömegben eladható modellekre koncentrál Európában, amilyen a Civic, a CR-V, a HR-V és a Jazz.

Ám akárhogy is lesz, jó esély van rá, hogy megszűnjön az a zavarbaejtő állapot, hogy a Honda Accord név a világ különböző részein mást és mást jelent.