Újabb kémfotókon az ezerlovas Ferrari

2014.10.23. 17:57

Amikor a Ferrari bemutatta hibrid szupersportkocsiját, a LaFerrarit, azt gondolhattuk, hogy az olaszoknál jó ideig az jelenti majd a csúcsot. A maga 963 lóerejével nem is mondható gyengének, de úgy tűnik, máris fokozni próbálják. Az XX jelzésű változaton már hónapok óta dolgoznak, és lassan de biztosan szivárognak róla az információk, kémfotók és videók.

A hírek szerint 1050 lóerő körül lesz majd a kimondottan versenypálya-specifikus kivitel. A LaFerrari 6,3 literes V12-esét megtarthatják, de abból és a hozzá kapcsolódó villanymotorokból is több teljesítményt préselnének ki – így érhetik el a közel száz lovas növekedést. Emellett az autó külsején is változtattak kicsit – kapott egy nagy hátsó szárnyat és átdolgozott első lökhárítót.

Korábban már a Nürburgringen is meghajtották az XX prototípusait, most pedig az olaszországi Adria Racewayen kaphatták lencsevégre a kémfotósok az álcázott sportautót. A korábbi felvételekhez képest újdonságot jelent, hogy ezúttal már az autó belsejét is láthatjuk: versenyautóhoz méltón kipreparálták, a kényelmet feláldozva a súlycsökkentés és a funkcionalitás oltárán. Igaz, korántsem biztos, hogy a végleges változat pilótafülkéje is így néz majd ki.

Egyes források már azt is tudni vélik, hogy a LaFerrari XX-et december elején, a Finali Mondiali nevet viselő rendezvényen mutatják be Abu-Dzabiban. Azt, hogy a megrendelők mikor kaphatják meg saját példányaikat, egyelőre nem tudni, az viszont sejthető, hogy igen korlátozott, harminc darabos szériában készül a legdurvább Ferrari.