Ötméteres óriást készített a Fiat

2014.10.29. 16:08

Talán az Oltre Fiat óta – amely tulajdonképp egy Hummer utánérzés volt – nem is készült igazán nagy autó Fiat néven, még tanulmányként sem, ám most São Paulóban egy hatalmas tanulmányt állítottak ki.

Az FCC4 nevű géphez még csak hasonló sem igen akad: az arányai olyanok, mint egy pick-upé, az alacsony oldalablak-sor, a nagyon magas övvonal és a hátsó panoráma-ablak azonban inkább a kupékra jellemző. Ennek ellenére négy ajtaja van, és hatalmas kerekeinek köszönhetően jelentős hasmagassága. Hogy egy ilyen fura összvér mennyire lenne egyáltalán használható, azt nehéz megjósolni – bár a BMW X6 sikere után elképzelhető, hogy akár ilyen autót is sokan vennének a megfelelő márkanéven – de az kétségtelen, hogy a metálkék óriást sokan megnézik majd. Ha a különleges forma miatt nem, hát a mérete miatt. A Fiat tanulámy ugyanis kerek öt méter hosszú, majdnem két méter széles és 1,6 méter magas, így talán még Észak-Amerikában sem számítana kicsinek.

Az olasz márka brazil részlege valószínűleg azt használta ki, hogy a Fiat tulajdonában került Chrysler műszaki megoldásaihoz is hozzáfér. Bár a műszaki részletekről egyelőre alig tudni valamit, nem csodálkoznánk, ha kiderülne, hogy valamelyik RAM vagy Jeep modell műszaki alapjait találjuk a Fiatnál megrajzolt műanyag burkolat alatt.

Latin-Amerika egyébként azon kevés piacok egyike, ahol a Fiat meglehetősen erős szereplőnek számít, így akár az sem elképzelhetetlen, hogy valóban megpróbálkoznak majd néhány Fiat emblémás Chrysler modell bevezetésével.