Kémfotókon a hülye nevű Opel

2014.10.30. 15:02

Az Opel már az ősz elején elárulta, hogy Karlnak nevezi el következő újdonságát, de az autót magát egyelőre nem mutatták meg. Így kénytelenek vagyunk az álcázott prototípusok képei alapján elképzelni, milyen is lesz a Karcsi.

Az így is sejthető, hogy az Adaméhoz hasonló fazonú orr-részt kap, de a képeken nem csak ez látszik. Az erősen emelkedő övvinal és az autó arányai alapján is beigazolódni látszik a feltevés, hogy ez a Chevrolet Spark egy változata – pontosabban a legújabb hírek szerint a következő generációból indultak ki az Opel tervezői. Így az autó könnyebb lehet, mint a Chevrolet márkával együtt kivont kisautó, ugyanakkor aligha lesz sokkal drágább – és ez az, amiért az Opel egyáltalán foglalkozik a fejlesztésével, hisz az Adam hasonló méretű, de drága, és így aligha felel meg azoknak, akik korábban a Suzuki gyártotta Opel Agilákat vásárolták.

Pillanatnyilag annyit tudunk, hogy az autó 3,68 méter hosszú lesz, ezres háromhengeres benzinmotorok kerülnek bele turbóval és anélkül, a bemutatót pedig valamikor a jövő év első felében tartják. Az sem lehetetlen, hogy addig még változik a név – a Vauxhallnál használt Viva például Opel márkanévvel sem hangzik rosszul.