Orosz kézbe kerül Németország büszkesége

2014.10.31. 13:02

Egy német gazdasági laptól származó információk szerint a Nürbuirgring fenntartási költségeinek kifizetése is gondot okozott a Capricornnak, ami hamar a pálya bezárásához vezetett volna. Így az új befektető pont időben érkezett.

Viktor Karitonin Oroszország legnagyobb gyógyszergyárának, a Pharmastandardnak a vezérigazgatójaként szerezte vagyonát, de számos más egészségügyi típusú vállalkozása is van. Azt mondják, nem is a megszokott üzletről van szó, Karitonin német cége, az NR Holding AG. egyszerűen kifizette a vételárnak azokat a részleteit, amelyeket a Capricorn nem tudott, így tulajdonképp apránként szerzi meg azt a kétharmados tulajdonrészt, amelyet az eredeti megállapodás szerint a Capricorn kapott volna meg.

Egyelőre bizonytalan, hogy az orosz milliárdos, illetve az irányítása alatt álló cég milyen céllal veszi meg a Nürburgring részvénytöbbségét, de ezt a kérdést egyelőre nem is tették fel. Elképzelhető, hogy csak befektetésként tekintenek a legendás ingatlanra, de az is lehet, hogy komolyabb terveik vannak a pályával. Azt azonban csak remélni lehet, hogy a pálya továbbra is elérhető lesz azok számára, akik legálisan autóznának egy nagyon gyorsat.