Ötmilliárd dollár a Mercedes ellen

2014.11.01. 18:02

Már régóta hallani terveket arról, hogy a Ford felrázná kicsit amerikai luxusmárkáját, a Lincolnt, hogy az újra régi, sikeres időszakát idézze. Korábban már bejelentették, hogy a fiatalabb korosztály felé nyitnak, és minden igyekezetükkel megpróbálják csökkenteni vevőkörük 65 éves átlagéletkorát.

A Ford most egy többéves befektetésre készül, amelynek során öt év alatt mintegy ötmilliárd dollárt pumpálna a Lincolnba. A tervek szerint olyan új platformot alakítanának ki, amely kisebb módosításokkal első-, hátsó és összkerekes modellek alapjául is szolgálhat. Jól értesült források már azt is tudni vélik, hogy ezt a padlólemezt, vagy padlólemezeket a Ford is használja majd. A ráépülő szedánok és szabadidőautók 2019-től jelenhetnek meg a piacon.

Mielőtt ezek megérkeznek, a jelenlegi modellek ráncfelvarrása lehet a márka legfontosabb lépése. Ezekkel próbálják tehát átvészelni az újdonságok bemutatásáig tartó, átmeneti időszakot. A beruházásoktól nem kisebb eredményt várnak, minthogy a Cadillac, a Mercedes és a BMW komoly vetélytársává váljanak.