Vad szupersportautóval térne vissza Lister

2014.11.02. 15:50

Elnagyolt rajzokkal adott életjelet magáról a brit Lister, mely rögtön egy szupersportautóval térne vissza a piacra. Óriási nyílásokkal, agresszív élekkel készült a koncepció.

A Lister az ötvenes évek közepén alapult, egyike a brit sportautó-gyártás nagyjainak. A márka sosem volt széles körben ismert, melynek egyik oka, hogy a kilencvenes évek végéig nem voltak nagy sikerei nemzetközi bajnokságokból. Az utcai sportautókra, illetve túraautó-versenyzésre szakosodott Lister a GT-versenyzésben Storm nevű modelljével produkált maradandót. Az autóval több sikeres év után 2000-ben sikerült megnyerniük a FIA GT sorozatot. Ezt egy nem túl sikeres próbálkozás követte a kora kétezres években, amikor a hosszú távú versenyeken, így például Le Mans-ban szerepeltek autói.

A cégvezető Lawrence Whittaker és fia, Andrew terve, hogy visszavezessék a márkát a sportautó-piacra, méghozzá a felső kategóriába. A projekt még nagyon korai fázisban tart. Jelenleg csupán ezek a vázaltok nyilvánosak, és úgy tudni, a folytatáshoz befektetőkre várnak. A Lister azt mondja, az autó ára kétmillió font (760 millió forint) lesz majd, azaz rögtön a Bugatti, a Koenigsegg vagy a Ferrari csúcsmodelljei mellé áraznák be az egyelőre nevesincs koncepciót.