Negyvenmillióért adják a BMW i8-ast

2014.11.04. 18:02

Sokáig az is kérdéses volt, hogy hivatalosan eljutnak-e Magyarországra a BMW karbon-karosszériás, környezetbarát modelljei, de végül csak megérkeztek. Igaz, csak egyetlen kereskedésben, de november elsején hivatalosan is beindult a forgalmazás.

Az i modellek persze hihetetlenül drágák lettek: a kisebb típus, az i3-as ára is 11 830 000 jó magyar forint, pedig használati értékét tekintve egy nagyon jó dinamikájú, négyszemélyes mini-egyterűnek felel meg. A sportos i8-as háromhengeres turbómotorjával és kiegészítő elektromos hajtásával viszont még ehhez képest is egy másik dimenzió: 40 775 000 forintnak kell a bankszámlán lennie, hogy ilyesmiről álmodhassunk. Bizonyos körökben persze a magas ár inkább előny – hisz ez is presztízsnövelő tényező – de a BMW részéről is presztízskérdés, hogy minél több országban kínálják azokat a modelleket, amelyek a BMW arculatához hozzáadhatják a környezetbarát jelzőt is.

A különálló i szalont a Wallis Motor Duna Könyves Kálmán körúton működő kereskedésében alakították ki, ahol egyebek közt egy spoeciálisan kiképzett értékesítő, egy valódi Product Genius – termékzseni – is az érdeklődők rendelkezésére áll.