Jön az összkerekes F-type

2014.11.09. 07:42

Hivatalosan is megerősítette az összkerékhajtású F-type érkezését a Jaguar. Az újdonságra ráadásul már nem is kell sokat várni, két hét múlva, a november végi Los Angeles-i Autószalonon mutatják meg a nagyközönségnek.

Az összkerekes F-type-ot korábban már a kémfotósok is lencsevégre kapták: egy háromliteres V6-os tesztelésébe futottak bele. Azzal együtt a jövő évtől összesen 14 tagú lesz az F-type paletta, ugyanis az alapkivitel, valamint az S és R jelzésű modell és készül kupé és kabrió kasznival, illetve automata és kézi sebességváltóval is. Az összkerékhajtás mellett hamarosan az Ingenium-motorcsaládba tartozó, takarékosabb négyhengeres motorok is elérhetők lesznek a típushoz.

Az F-type sorozat jelenlegi legerősebb tagja, az ötliteres V8-assal szerelt R hátsókerékhajtású kiépítésben 3,9 másodperc alatt teljesíti a 0-100 km/h-s sprintet. A négykerékhajtással ezen két tizedet tudnak faragni a britek. A 300 km/h-s végsebesség a módosítás ellenére is változatlan marad.

A projekt felelőse, Ian Hoban szerint az összkerékhajtás nagyobb dinamizmust és könnyebb irányíthatóságot kölcsönöz a sportkocsinak, amely így bármilyen időjárási- és útviszonyok között megállja a helyét. Az F-type legújabb változatával kapcsolatban további részleteket a november 19-i bemutatón hoz majd nyilvánosságra a Jaguar-Land Rover csoport.