Kiszivárgott az új Mazda CX-5

2014.11.10. 14:00

A Mazda úgy két éve kezdte forgalmazni a CX-5-öst, de már át is dolgozzák. Valószínűleg azért, hogy az időközben megjelent többi újhullámos modellhez jobban passzoljon, de ez a sietség még így is meglepő, általában három-négy évet azért kivárnak, mielőtt faragni kezdenének egy-egy típust.

Az eddig kiszivárgott képek alapján úgy tűnik, a fémlemezekhez nem is nyúlnak, csak a lökhárítók, a lámpák belseje és a hűtőmaszk alakul át. Ez utóbbiról eltűnik a széles tömör sáv felülről, a méhsejt-rácsozat helyét viszont ujjnyi vízszintes krómcsíkok váltják. Ez épp annyit változtat az autó jellegén, hogy eltöprengjünk rajta, vajon mi változhatott, az autó karakterét viszont nem változtatja érdemben ez a néhány módosítás.

A műszaki tartalom persze aligha változik, hisz épp csak bemutatták a nagy sűrítésű benzineseket és kis sűrítésű turbódízeleket, illetve a Mazda egységes padlólemezét, amelyre ma már a modellpaletta nagy része épül. A felújítás értelme inkább az lehet, hogy a felújított CX-5 és a Mazda 2-esen alapuló CX-3 stílusában jobban passzoljon egymáshoz.