Bemutatták az új Honda Legendet

2014.11.11. 11:47

A Honda takarékosan oldja meg a luxusautó-fejlesztését: minden ilyen jellegű modelljük valamelyik Acura típus egy változata, hisz az Észak-Amerika kedvéért fenntartott prémium-márka számára úgyis egy teljes modellpalettát kell fenntartani. Az új Legend gyakorlatilag azonos a csúcs-Acura, az RLX legdrágább, hibridhajtású kivitelével.

A típus műszaki megoldásai a korábbi luxus-Hondákhoz méltóan komplikáltak. A hajtáslánc egy 3,5 literes, 260 lóerős V6-os benzinmotorból, három villanymotorból, egy 260 volt feszültségű Li-ion akkucsomagból és egy hétfokozatú DCT váltóból áll. A rendszer összkerék-hajtást valósít meg – két villanymotor a két hátsó kereket hajtja – és a csúcsteljesítménye 382 lóerő, amitől a Honda mérnökei szerint jobban gyorsul a gép, mint a legtöbb V8-as, de úgy fogyaszthat, mint egy nagyobb négyhengeres.

A H betűs változatot elsősorban persze Japán számára fejlesztették ki, de nem lehetetlen, hogy később más piacokon is megjelenik a típus. Az európai piac állapotát ismerve az azonban nem túl valószínű, hogy ide is elhozná a Honda aktuális csúcsmodelljét – valószínűbb célpont Kína és más távol-keleti piacok.