Költözik a Bentley és a Lamborghini?

2014.11.15. 10:24

A közeljövőben részben külföldre költözhet a Bentley és a Lamborghini gyártása is. Azt már jó ideje tudni lehet, hogy a két luxusmárka hobbiterepjáróval bővíti kínálatát, ezzel egyidejűleg pedig a példányszámok is nőnek. Bentley-ből ötven százalékkal több készülhet, míg a Lamborghini megduplázná a termelést.

A Bentley-k jelenleg Crewe-ben, a Lamborghinik Sant 'Agata Bolognesében készülnek, ezzel a bővüléssel azonban mindkét gyártó kinőheti az üzemet. Az anyavállalatnak, azaz a Volkswagen-konszernnek számos gyára van különböző országokban, így kézenfekvő megoldásnak tűnik a termelés egy részének kiszervezése.

Ez persze nem is lenne példa nélküli, hiszen a Bentley Continental Flying Spur korábban Drezdában, a Volkswagen Phaeton mellett készült, a Lamborghini Huracán kaszniját pedig szintén Németországban gyártják. Egyáltalán nem zárható ki tehát az a lehetőség, hogy mindkét márka külföldön szerelje össze bizonyos modelljeit.

A legkézenfekvőbb megoldás egyébként a szlovákiai gyártás lehet. Korábban is szóba került már, hogy a Lamborghini Urus északi szomszédainktól érkezik majd. Jelenleg is ott készül ugyanis a Porsche Cayenne, amely a VW-csoport nagy szabadidőautóinak alapját adja – így a Touaregét és az Audi Q7-esét. Márpedig az Urus – és a Bentley SUV-ja is – ugyanerre a platformra épülhet.