Lefotózták a következő A4-est

2014.11.16. 14:08

Az utolsó lényegi négyzetcentiméterig matricába burkolva fotózták a következő Audi A4-et. Az ötödik generáció laposabb és hosszabb lehet elődjénél.

Két éve volt az A4 utolsó ráncfellvarrása, két éven belül viszont érkezik az Audi középméretű kompaktjának új generációja. A vélhetően haladó stádiumban lévő prototípust közúti tesztelésen fotózták le, a képek alapján mindössze annyi biztos, hogy az A4 megnő majd. A stratégák valószínűsíthetően ezzel húznák valamelyest messzebb az A3-tól.

A technikai részletekről még korai beszélni, de jó eséllyel az MLB Evo nevű platformot használja majd a négyes, ami önmagában egymázsás súlycsökkentést hozhat. A hírek szerint a leglényegesebb újdonság a plug-in hajtás lesz, amely egy 211 lóerős, kétliteres TFSI és egy 95 lóerős villanymotor összhangjából dolgozik majd. Ennél többet csak jövőre tudunk majd meg a készülő típusról.

Az Audi nem ér rá sokat időzni az A4-gyel, miután a két nagy konkurens, a hármas BMW és a C Merci is messze újabb generációkkal vannak jelen a piacon.