Hoppá, ez meg miféle Dacia?

2014.11.18. 14:16

A Dacia egy mini városi crossoverét fotózták kémfotósok. A Dusternél lényegesen kisebb, matricázott prototípus lehet a márka új filléres fapadosa.

A Dacia körül állandó jelleggel terjednek pletykák egy, a Sanderónál is jelentősen olcsóbb belépőmodellről. Az újautózást Európában újraértelmező Dacia állítólag egy ötezer eurós (1,5 millió forint) típuson dolgozik épp, és nem kizárt, hogy a fotókon látott tesztautó már ennek a modellnek a prototípusa.

Bár az egyelőre nevesincs SUV körül nagy a csend, az Inautonews úgy tudja, Indiába és Dél-Amerikába készülnek vele a románok, de idővel akár Európába is elhoznák. A fejlődő országok piacán nagy siker lehet, például Indiában, ahol az újautó már most is négyszázezer forintnyi rúpiáért elérhető a Tata Nanóval. Európában egy ilyen filléres SUV-val a Dacia már arcvesztés határait súrolná, mert egyelőre nehéz elképzelni, hogy ilyen áron nyereséges tud lenni bármiféle autó, amire típusengedélyt adnak ezen a kontinensen.

A Renault fapados márkájánál mélyen hallgatnak az apróságról, a fontosabb részletek valószínű idén nem derülnek ki az autóról.