Kilenc év után frissült, itt az új L200

2014.11.18. 16:07

Kilenc év után újul meg a Mitsubishi Triton, vagy ahogy nálunk mondják: L200. Megmutatták az ötödik generációt.

Az L200 a Mitsubishi egyetlen modellje a pickup-piacon. A most leváltott negyedik generáció 2005 augusztusa óta aktív, kilenc éve alatt 1,26 millió darabot adtak el belőle. A japán márka számára létkérdés, hogy az ázsiai országokban oly népszerű kategóriában jól szerepeljen vele.

A formatervezőknek bizonyára nem a pickup rajzolás a gyermekkori álom, de az új L200 tervezőinek sikerült több ponton előre vinni a dizájnt. A kerekded idomokat részint megtartotta a Mitsu, de már nem ez viszi el a megjelenését. A teljesen újratervezett orral az új fényszórók ellenére konzervatívabb lett az összkép. A gyári kommuniké amúgy a hangszigetelésben és a rugózási komfortban ígér sokat, de biztonsági téren is nagy előrelépést mondanak. Hiába, kilenc év hosszú idő.

A háromféle karosszériaváltozatban (single cab, double cab, club cab) gyártott L200 háromféle motorral jön. Az elődből már ismert 2,5 turbódízelt továbbfejlesztették, marad a 2,4 literes benzines is, valamint új tagként érkezik egy 2,4 literes turbódízel. A piackup hivatalos bemutatóját ma tartja a Mitsubishi, egyben a mai az ötödik generáció forgalmazásának első napja is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.