Teljesen elszállt az új Chaparral sportkocsi

2014.11.20. 14:15

Számtalan más gyártó után a Chevrolet is bemutatta saját Gran Turismo 6 autóját, amely csak virtuálisan lesz vezethető, és a nagyszerű Caparral versenyautók legendáját igyekszik feltámasztani.

A Chaparral 2X jelzésű együléses gép akár a jövő versenyautója is lehetne, nagy, burkolt, bár szabadon állónak látszó kerekeivel, leszorítóerőt termelő testével és különleges hajtásrendszerével. Valamiféle lézeres hajtásról van szó, amely a tervezők szerint 900 lóerős lenne, így 1,5 másodperc alatt gyorsítaná a könnyű járművet 100 km/h-ra, és 386 km/h-s végsebességet tenne lehetővé. A hajtáslánc persze leginkább elvi síkon volna működőképes, de egy konzoljáték esetében ez mindegy is – abban a világban egy atommeghajtású autó is elképzelhető lenne.

Sokkal érdekesebb, hogy leporolták a Caparral nevet, amely az 1960-as években a Trans Am sorozatban szerzett magának hírnevet érdekes aerodinamikai megoldásaival. A Chevrolet motoros, fehér versenyautók egyike, a 2J 1970-ben elsőként termelt leszorítóerőt úgy, hogy ventillátorokkal szívta ki a levegőt az autó alól. A 66-os rajtszámmal a virtuális 2X ennek a járműnek is emléket állít.