A Tesla összefogna a BMW-vel

2014.11.24. 17:48

Nem ez lenne az első alkalom, amikor a Tesla német luxusautó-gyártóval fogna össze: már együtt dolgoznak a Mercedesszel, de most a BMW-vel is közelebbi kapcsolatba szeretne kerülni Elon Musk cége.

A Teslának a karbon utsacellára fájna a foga
A Teslának a karbon utsacellára fájna a foga

A Tesla terveiben egy németországi akkumulátor-gyár is szerepel, de ennek a kapacitását csak úgy tudnák lekötni, ha külső partnereket találnak. A BMW kézenfekvő partner, hisz az i sorozattal fontos szereplője a villanyautó-piacnak. Ráadásul a Tesla nyilván szívesen megszerezné a karbon-karosszéria szériagyártását lehetővé tevő technológiát, amelyet egyelőre csak a BMW birtokol. Elon Musk szerint emellett a töltőhálózat kiépítése terén is együttműködhetne a két cég.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a BMW mit szólna egy ilyen együttműködéshez, de komoly akadály lehet, hogy a Tesla egyik partnere a Mercedes, amely a B osztály elektromos változatának hajtásláncát vásárolja az amerikaiaktól. A múlt hónapig 4% Tesla részvényt is birtokolt a Mercedes, bár alig egy hónapja túladtak a csomagon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.