Az Audi Quattro él, és egyre vadabb lesz

2014.11.25. 14:08

Már négy éve, hogy bemutatták az első korszerű Quattro tanulmányt, de hiába tetszett a közönségnek, a típusból végül nem lett semmi. Ám a projekt később újraindult, és állítólag már közel a végkifejlet – legalábbis Marc Lichte szerint.

„Újraindítottuk a projektet, és még extrémebbé tettük. Bár ez még titkos, vannak meglepetéseink.” - mondta az Audi vezető formatervezője, aki egyébként is a márka arculatának teljes renoválásán fáradozik, ahogy ez a Prologue tanulmány láttán mindenki számára egyértelművé válhatott. A Quattro projekt feltámadása persze sejthető volt, hisz tavaly ősszel is mutattak egy tanulmányt Sport Quattro néven, igaz, abba V8-as turbómotor és elektromos segédhajtás került. Ám abból, amit Lichte mondott, az is következhet, hogy a nagy túrakocsis vonal helyett valami izgalmasabbat próbálnak összehozni – talán valami olyasmit, mint a négy évvel ezelőtti Quattro koncepció.

Az Audi a luxusautók piacán ugyan sikeresebb, mint bármikor korábban, de a kritikusok szerint még mindig hiányzik a márka arculatából a fiatalos lendület, amely a BMW-t olyan sikeressé tette, és amelyet mostanság a Mercedes is igyekszik visszaszerezni újabb típusaival. Bár az R8 és a TT sokat javított ezen, egy jól sikerült Quattro kupéval oldhatnák a márka már-már katonás szigorát, ami valószínűleg határozottan jót tenne az Audi megítélésének.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.