Perel a porig égett Miura gazdája

2014.11.29. 10:47

Kártérítést követel kiégett Lamborghini Miurája után a brit Jon Hunt. A tehetős ingatlanos olasz luxusautója még tavaly tavasszal volt szervizben, egy észak-londoni restaurátor-műhely dolgozott rajta. Amikor elkészült, értesítették Huntot, aki fiát küldte el a Miuráért.

A fiú meg is kapta a kulcsot, és elindult hazafelé a ritka szuperautóval, azonban túl messzire nem jutott: a Lamborghini kigyulladt, és a kiérkező tűzoltók sem tudták már megmenteni. Személyi sérülés nem történt, de ebben az esetben egyáltalán nem közhely, vagy túlzás azt mondani, hogy az anyagi kár jelentős. Ebből a típusból ugyanis kevesebb, mint 800 darab készült, értéke az egymillió dollárt, vagyis mintegy 250 millió forintot is eléri.

Hunt most úgy döntött, kártérítési pert indít a restaurátor-műhely ellen, azt feltételezi ugyanis, hogy az ő hanyagságuk, mulasztásuk vezetett az autóritkaság pusztulásához. Összesen 1,1 millió dollárnyi összeget, azaz nagyjából 270 millió forintot hajtana be a szervizen.

A Miurát egyébként 1966 és 1973 között gyártotta a Lamborghini. Négyliteres V12-ese kezdetben 350, az utolsó szériánál pedig már 385 lóerő leadására volt képes. Nulláról százra kevesebb mint hét másodperc alatt gyorsult, végsebessége 280 km/h körüli volt. Ezekkel az adatokkal kora leggyorsabb utcai sportautójának számított.