Saját Qashqai-riválist fejleszt a Renault

2014.12.02. 18:02

Meglepő következtetések adódnak a Renault-Nissan stratégiájával kapcsolatban a legújabb kémfotókból. Miután korábban szinte minden átfedést igyekeztek megszüntetni a két cég kínálata közt, most mintha egy ellenkező irányú folyamat vette volna kezdetét. A Renault is elkészíti saját Qashqai változatát.

A Renault sokáig alig kínált valamit a szabadidő-autó, crossover modellek piacán. Ha a Dél-Koreából érkező Koleost nem nézzük, amely nem hagyott igazán mély nyomot az európai piacon, a Captur volt az első komoly próbálkozás, és ez az új típus, a Nissan Qashqai francia testvérmodellje lehet a második. A nyilvános teszteléshez egyelőre vaskos álcázást használ a Renault, de az autó jellege így is kivehető: tágas, magas tetővonalú, kombi-arányú modell, amely a terepjárók karakterét és az egyterűek célszerűségét igyekszik ötvözni. Az autó hossza alapján úgy tűnik, a Qashqainál egyértelműen nagyobb, így várhatóan tágasabb, akár hét személy szállítására is alkalmas típusról van szó.

Szokatlan, hogy ennyire nem szivárgott ki semmi a típusról, de még a nevét sem ismerjük, annak ellenére, hogy a hírek szerint már jövő tavasszal kiállítják, és 2015 végére már a kereskedésekbe kerülhet. Azt viszont elárulták, hogy a típus kialakításában jelentős segítséget nyújtott a Nissan fejlesztőrészlege is.