2014.12.02. 17:07

A 458 Speciale megrendelőiből próbálnak még több pénzt kifacsarni az olaszok, ami rendben is lenne, de a módszerük túllépi a jó ízlés határait.

A Ferrarinak nagyon jól megy a bolt, olyannyira, hogy akár válogathatnak is a vásárlók között. És most pont ezzel próbálkoznak, méghozzá meglehetősen utálatos módon. A 458 Speciale limitált példányszámú modell, egy kicsit erősebb, és egy kicsit látványosabb a mezei 458 Italiáknál, így sokan igyekeztek minél hamarabb megrendelni. Ám úgy tűnik, a Ferrarinál ezzel nem elégednek meg: azok, akik kevés extrát rendeltek a sportkocsihoz, levelet kaptak a gyártótól, amely arra figyelmeztet, hogy elképzelhető, hogy kihúzzák a nevüket a vásárlók listájáról, ha jön egy potenciális vevő, aki hajlandó többet fizetni.

Nem feltétlenül a profitszerzés szándékával van baj – aki hajlandó felárat fizetni 35 lóerő többletért, az nyilván azzal sem foglalkozott volna, ha 10-15%-kal még drágább lenne az autó, de a zsebekben túrkálásnak ez a módja a pénztárca vastagságától függetlenül bicskanyitogató. A Ferrari egyébként nem először mutatja a jelét annak, hogy rugalmatlan és barátságtalan a vásárlóival szemben, és az az érzésünk, hogy ez akkor válik majd igazán kellemetlenné, ha egyszer kevésbé lesz divatos a márka. Elég némi gazdasági visszaesés, hogy a diadalmenetnek vége szakadjon, akkor pedig nagyon hiányozhatnak a most kellemetlen helyzetbe hozott vásárlók.