Egy amerikai legenda visszatér

2014.12.03. 06:22

A nyolcvanas évek az amerikai izomautók számára is szomorú időszak volt, de akadt néhány kivétel. A Buick Grand National és GNX kupék ma már a gyűjtők féltett kincsei, de épp a kult-státuszra próbál építeni a Buick.

A Buick a kínaiaknak köszönheti, hogy megmaradt – helyette a Pontiac márkát temették el – de a Pontiac sportos modelljei hiányoznak a kínálatból az amerikai piacon. Talán ezt a hiányt pótolhatják a Grand National szellemi utódjával. A hírek szerint az Alpha platformra építik a típust, amelyet eredetileg a Cadillac ATS számára fejlesztettek ki, és állítólag a 455 lóerős, 3,6 literes V6-os motor is a sportos ATS-V-ből érkezik. Hivatalosan egyébként semmit nem árultak még el a gépről, a létezéséről is csak egy észak-karolinai kereskedés révén tudunk.

Dél Charlotte-ban ugyanis van egy GM kereskedés, ahol már most elkezdték gyűjteni a megrendeléseket a még meg sem jelent típusokra, ami azt jelzi, hogy már nincs messze a premier. A Cadillac ATS-re épülő Buick így várhatóan már 2015 elején bemutatkozik, és a forgalmazás is megindulhat a jövő év során.