Kiszivárogtak a Mercedes 2015-ös tervei

2014.12.05. 17:45

A következő év is elég zsúfoltnak tűnik a Daimler AG-nál: szorosan véve is négy komolyabb és hét, többé-kevésbé már ismert vagy kisebb jelentőségű újdonság várható. Az információ egy prezentációs oldalról származik, amelyet valószínűleg a spanyol Mercedes-kereskedőknek mutattak meg, a közeljövő terveit vázolván.

Az első hónapokban néhány, az idén már leleplezett, vagy legalább megszellőztetett újdonság várható. Januárban jön az AMG olcsóbb, Sport sorozata, márciusban pedig a fényűző Mercedes-Maybach S osztály, a CLA Shooting Brake és a C osztály konnektoros hibrid változata és az AMG GT sportkocsi érkezik meg a kereskedésekbe. Áprilisban a V osztály összkerék-hajtású kivitele és a Smart Cabrio érkezik.

A nyár elejétől viszont már olyan típusok szerepelnek a listán, amelyeket még nem láttunk, mivel ezeket valószínűleg 2015 első felében leplezik le. Ilyen a júniusra tervezett GLC, azaz a GLK utódja, valamint az ML-t váltó GLE, és a BMW X6-os vetélytársa, a GLE Coupé, amelyet eddig csak tanulmányautóként láthattunk. Szeptemberre megjön az A osztály modellfrissítés utáni változata is, novemberre pedig beindul a C Coupé forgalmazása is.

Ezek persze csak azok az újdonságok, amelyeket az idén gyártásba is küld a Mercedes, de a lista így is tekintélyes, bár valószínű, hogy 2015 második felében bemutatják néhány további fejlesztésük eredményét, amelyek azonban már csak a következő évben érnek el a kereskedésekbe.