Gazdára talált az első Ferrari Sergio

2014.12.06. 10:17

A Ferrari és a Pininfarina eredetileg csak tanulmányautóként készítette el a Sergiót, amely a közelmúltban elhunyt Sergio Pininfarinának állít emléket. A koncepció igen jól sikerült, ezért aztán mégis úgy döntöttek, hogy kicsit átszabva ugyan, de piacra is dobják.

Ami a módosításokat illeti, a Sergio végül mégiscsak kapott szélvédőt, valamint az orr-részt is átdolgozták. Az első lámpatestek talán még szebbek is lettek, mint a koncepciónál. A motor megfelelő hűtését is ki kellett találni, a tanulmánynál ugyanis annak is voltak hiányosságai. Most végre azonban elkészült az első végleges példány, amely már gazdára is talált.

Nem meglepő persze, hogy a hatdarabos limitált széria első Sergiója a Közel-Keletre került, Abu Dhabiban egyébként ki is állítják majd. Az exkluzív Pininfarina-Ferrarit természetesen a vevői igények alapján testre is szabják – a pénzes vásárlóknak többek közt a színek és a felhasznált anyagok terén is igyekeznek megfelelni.

Ami a műszaki oldalt illeti, a Sergio 4,5 literes V8-ast kapott, amely 605 lóerős teljesítményt biztosít. A 0-100 km/h-s sprinthez mindössze három másodpercre van szükség, villámgyors lett tehát a különmodell. Igaz, ennek a Ferrarinak kivételesen talán nem a teljesítmény az elsődleges értéke, hanem az, hogy egy legendás formatervező nevét viseli, és az ő munkássága előtt tiszteleg vele a gyártó.