Már megjöttek a vadonatúj rendőrautóink

2014.12.09. 11:39

Elég nagy csendben bonyolították az új rendőrautók beszerzését: egy májusi híren kívül mást nem is találtunk az ügyről. Eszerint két lépcsőben 1225 autó beszerzése volt tervben. Úgy tűnik, a döntés azóta meg is született, hisz már a kész rendőrautók várnak az átadásra.

Először egy olvasónktól kaptunk néhány képet, amelyeken két Audi A3-as, valamint egy Škoda Octavia kombi látható rendőrségi színekben. Győrben ugyan tavaly óta jár már egy magyar gyártású, rendőrségi A3-as, de mivel itt két, még fényhíd nélküli autó bukkant fel, a hátteret a Frangepán utcai Weltauto telep szolgáltatta, és az autók újnak tűntek, gyanús volt, hogy ez itt már egy új szállítmány része. Ezzel párhuzamosan hallottuk, hogy nagy mennyiségű Škoda rendőrautót láttak több budapesti Porsche Hungaria telepen, és a Mercedes is tárol néhány tucat rendőrségi mintás Sprintert a Hunyadi János úton – ez utóbbiakról mi is csináltunk egy képet.

Bár eddig nem hallhattunk sokat a beszerzés körülményeiről, úgy tűnik, az érintett gyártók már készülnek az első új rendőrautók átadására – nem kizárt, hogy a szerv még az év vége előtt használatba is veheti az első példányokat.