Új sportos BMW a láthatáron

2014.12.09. 06:09

A 3-as sorozat felújítása kapcsán merült fel az új változat lehetősége, amelynek a létezéséről egyelőre csupán egy felirat és néhány kósza pletyka tanúskodik. A felújítás biztosan megtörténik 2015 nyarán – a kérdés az, hogy milyen újdonságok várhatók a motorválasztékban.

A 340i bemutatása logikus lépés lenne, hisz a Mercedes épp most készül az AMG Sport sorozat bevezetésére, amely szintén a megszokott AMG típusoknál visszafogottabb, de még mindig elég sportos autókat takar. A pletykák szerint a 340i is hasonló recept alapján készülne: a 3 literes hathengeres turbómotor egy újabb változata kerül bele, 360-370 lóerő körüli teljesítménnyel. Korábban a 40i jelzést még a négyliteres V8-as modellek kapták, de úgy tűnik, a BMW-nél most ezt a hagyományt is sutba dobhatják.

Egy másik lehetőség, amely a 3-as sorozat felújításával kapcsolatban szintén felmerült, hogy az alapváltozatok háromhengeres motorokat kapnának. Az 1,5 literes, turbós benzin- és dízelmotorok teljesítményük alapján alkalmasak lennének a 3-asba való beépítésre, a kérdés az, hogy a járáskultúrájuk és a hangjuk megfelel-e egy ilyen árú és méretű típusba.