Bukásnak tűnik a Hyundai Veloster

2014.12.12. 06:16

A Veloster igazán kockázatos vállalkozás volt a Hyundai részéről, és úgy néz ki, ezúttal nem a jó lóra tettek a koreaiak. Erre utal legalábbis, hogy három év után beszüntetik a forgalmazást Nagy-Britanniában, a többi piacon pedig csak a drágább és gyorsabb, 204 lóerős turbómotoros kivitelt tartják meg a kínálatban.

Mindez arra utal, hogy az eredeti elképzelés nem igazán vált be. A kezdeti terv ugyanis az volt, hogy az 1,6 literes 140 lóerős, három oldalajtós kupéval meghódítják a fiatalokat. Ám úgy tűnik, az elképzelés nem jött össze: a kritikusok szerint a Veloster vezetési élményben nem különbözött eléggé az olyan tucatautóktól, amilyen mondjuk házon belül az i30 legerősebb változata volt, a formája inkább csak fura, és semmiképp nem elég vonzó, és elég olcsó sem volt ahhoz, hogy felkeltse az első autót vásárló fiatalabb korosztály figyelmét Nyugat-Európában.

A Hyundai európai részlege eddig nem kommentálta a Veloster eltűnésére vonatkozó híreket, de a brit márkaképviselet állítólag a típus nyomát is eltüntette a honlapjáról, Belgiumban és Franciaországban csak a Turbo változatot kínálják, egyedül Németországban van még nyoma, hogy létezik a szívómotoros alapmodell. Valószínű, hogy a legtöbb piacon a célszerűbb i30 Turbóval váltják majd ezt a kivitelt.