Kiszivárogtak az új Audi Q7 fotói

2014.12.12. 12:36

Kilenc évig hagyta a piacon az Audi legnagyobb SUV-ját, most azonban elkészültek az utóddal. Az új szabvány hosszmotoros Audi platformot, az MLB-t használják az új típusnál, így az utolsó csavarig új az autó, de a formán ez nemigen látszik: arányaiban és jellegében nagyon emlékeztet az elődmodellre.

A részletek persze eltérőek: itt már a hatszögletű, vaskos krómkeretes hűtőmaszkot alkalmazták, bonyolult belső felépítésű, LED-csíkokkal szabdalt fényszórókkal. Az övvonal mintha alacsonyabban futna, az ablakok felülete nagyobbnak tűnik, és úgy általában semelyik részlet nem stimmel teljesen, mégis azonnal felismerhető az új modellben az előző Q7 karaktere. Olyasmi evolúció ez, mint a VW Passaté: látszik, hogy ez az új modell, de az is látszik, hogy a tervezők mindenáron igyekeztek megőrizni a folytonosság látszatát.

Az új platform állítólag jelentős tömegmegtakarítást jelent – 350 kilogramm körüli tömegcsökkenésről hallani – a motorválaszték pedig nagyobb részben áll majd hathengeresekből, mint V8-as, vagy még nagyobb hengerszámú motorokból. Hallani egy háromturbós dízelmotorról, és egy hibrid változatról is, bár ezek az információk egyelőre nem hivatalosak.

Valószínűleg napokra, de lehet, hogy csak órákra vagyunk az új Q7 világpremierjétől, így hamarosan a most még hiányzó részletekre is fény derül. Az viszont már most egyértelmű, hogy a premiert a januári Detroit Motor Show-n tartja az Audi.