Megújul a japán luxuskupé

2014.12.14. 17:00

Az Infiniti legutóbb 2008-ban frissítette fel a G Coupét, így elérkezett az idő arra, hogy utódmodellel rukkoljanak elő. Ahogy azt a Nissan luxusmárkájától az utóbbi időben már megszokhattuk, először az autó sziluettjét mutatják meg egy sejtelmes teaser-fotón.

A hírek szerint a Frankfurti Autószalonon bemutatott Q30, valamint az egyelőre csak tanulmánynak szánt Q80 formatervéből táplálkozik az újdonság, amely nevet is vált. A jövőben ugyanis már nem G Coupéként, hanem az új elnevezésekhez illeszkedve Q60-nak hívják a modellt. A japánok többek közt a 4-es BMW-vel, az Audi A5-össel és a Mercedes-Benz C-osztály kupéváltozatával vennék fel a versenyt.

Bár az első fotó még igen keveset mutat, alapvetően egy dinamikus formára számíthatunk, kis első és hátsó túlnyúlással, és az első sárvédőknél légbeömlővel. A kupé mellett pedig akár kabrió is készülhet. Várhatóan mindkét változat a Q50-es módosított padlólemezére épül, így hátsókerékhajtást kaphatnak. A választható motorvariánsokról még csak pletykákat hallani, de ezek alapján nem kizárt, hogy háromliteres V6-ost kap a Q60.

A hivatalos bemutatót alig egy hónap múlva, a januári Detroiti Autószalonon tartják meg. Akkor minden bizonnyal a leplezetlen karosszérián kívül pontosabb műszaki adattáblát is kapunk majd.