2014.12.15. 06:15

A Fiat-Chrysler vállalatcsoport háza táján az utóbbi időben zajlanak az események. Előbb a Ferrari első embere, Luca di Montezemolo távozását jelentették be, majd azt is nyilvánosságra hozták, hogy a Fiat-vezér, Sergio Marchionne 2018-ban leköszön posztjáról. Ezt követően pedig az is kiderült, hogy a Fiat és a Ferrari különválik – igaz, a tulajdonosok természetesen továbbra is közösek maradnak.

A Fiat és a Chrysler összeborulásával elindultak azok a híresztelések is, amelyek szerint az olasz gyártó elköltözik Torinóból. Nem sokkal később pedig a cél is kiderült: főhadiszállásukat Londonba teszik át. A képet tovább árnyalja, hogy a vállalatot Hollandiában jegyeztetik be. Ezzel párhuzamosan pedig egyes források azt is tudni vélték, hogy a Ferrarit is Londonba költöztetik, méghozzá a kedvezőbb adózási feltételek érdekében.

A Fiat-Chrysler vezetői azonban ezeket az értesüléseket most egyértelműen cáfolták. A vállalat közleményében kifejtette, hogy a pletykák alaptalanok voltak. Szerintük sem az adózási körülmények, sem pedig más folyamatok nem indokolják, hogy a Ferrarit elköltöztessék Olaszországból.