A KTM sportkocsija újra támad

2014.12.17. 12:03

Valószínűleg a lehető legrosszabb pillanatban érkezett az X-Bow: hónapokkal az amerikai bankrendszer összeomlása és a válság kitörése előtt mutatták be, így soha nem derült ki, hogy valóban el lehetett volna-e adni évi ezer darabot, ha a sportkocsi-piac nem zuhan össze. Ám úgy tűnik, nem mondtak le róla, sőt, most egy vadiúj, teljesen csukottá tehető változaton dolgoznak, amely a versenypályán is bizonyíthatja a KTM sebességét.

Az autóról egyelőre annyit árultak el, hogy GT4-nek hívják, és a megszokott 2 literes TFSI motor 320 lóerős változatát építik bele. A lényeg azonban nem is ez, hanem az új, teljesen zárható kabin-szekció, amely egyelőre az egy szem hivatalos fotón látható csak. Az autó nyitott felépítése persze megmaradt, de egy érdekes buborék-tetőt készítettek hozzá, amely egyesíti a szélvédőt és a tetőt, és úgy tűnik, ajtónyílás sincs rajta. Ezzel együtt az autó orrát is zártabbá tették, még a fényszórók fölé is jutott a karosszéria vonalába simuló átlátszó burkolat.

A GT4-et elsősorban versenypályára szánják, de azon sem csodálkoznánk, ha később készülne egy hasonlóan burkolt utcai modell is, hisz az X-Bow-val kapcsolatos kritikák egyike épp az időjárás elleni védelem teljes hiánya a típus 2008-as bemutatása óta.