A VW csoport lenyúlta a Ford formatervezőjét

2014.12.20. 06:37

A Ford formatervezési részlegétől mostanság sokan távoztak, az európai modellek külső formájáért felelős Stefan Lamm már a harmadik kulcsfigura, aki új állást talál magának. 2013 végén J Mays vezető tervező, az idén nyáron pedig Martin Smith főtervező vált meg a márkától. Lamm elvesztése viszont még komolyabb probléma lehet, hisz az elmúlt tíz évben nagyrészt ő határozta meg a márka külső formanyelvét.

A Seat számára persze jó hír, hogy friss szemléletű ember áll a külső formatervezésért felelős csapat élére, hisz a spanyol márka még a kisbusz-korszakból sem tudott teljesen kikeveredni. Márpedig ahhoz, hogy sikeresebbek legyenek, érdekesebb külsejű, kevésbé egységesített és fiatalosabb modellválasztékra lenne szüksége a cégnek, és ez az, amit az új szakember megadhat nekik.

Lamm annak idején az Opelnék kezdte formatervezői pályafutását, de már tíz éve átigazolt a Fordhoz, ahol kulcsszerepet vállalt a Kinetic fantázianevű stílus kidolgozásában, amely az elmúlt években a Fordokat jellemezte.