Ötven kilométert hajtott szembe a forgalommal részegen. Túlélte

2014.12.21. 07:21

Három autóval is ütközött, de senkit sem ölt meg az a részeg francia sofőr, aki ötven kilométeren át hajtott szemben a forgalommal tegnap egy nyugat-franciaországi autópályán.

A közép-franciaországi Tours városából származó 56 éves férfi szombatra virradóra tartott hazafelé a délnyugati Bordeaux-ból, miután péntek este lerészegedett. Két órán keresztül vezetett, majd amikor először elvesztette a kontrolt az autója felett, a forgalommal szembefordulva állt meg. Az újraindulás után már a forgalommal szemben haladt. Ötven kilométert tett meg így lassú tempóban, mialatt nekiütközött a sávelválasztó korlátnak és három autónak is. Végül egy útdíjfizető állomáson tartóztatták fel, az autópálya-rendőrség közlése szerint eltévedt állapotban, mintha nem is ezen a világon lett volna.

A francia sofőr véralkohol-szintje 2,34 gramm volt literenként, ami lényegesen magasabb a 0,5-es értéknél, amely alatt Franciaországban még megengedett a vezetés. Mivel a drogmámorban egy személyi sérülést is okozott, a tours-i férfit természetesen bíróság elé állítják.