Vigyázz, 18 órakor megbénul az M1/M7 kivezetője Budaörsnél

2014.12.21. 15:21

Bejelentett demonstráció miatt forgalomkorlátozásra számítson az M1-M7-es autópálya kivezető szakaszán Budaörsnél a délutáni órákban, 16:00 és 18:30 között. Az útdíj ellen tüntetők rendezvénye első sorban a pályával párhuzamos budaörsi mellékutakat érinti, de hat óra után rövid időre a teljes kivezető szakasz beáll majd.

A tüntetés szervezői 17 órai kezdésről írnak a Facebookon. A beszédeket és egyéb menetrend szerinti programelemeket az M1-M7-es autópálya kivezető szakaszával párhuzamos budaörsi Szerviz úton, a Törökbálinti utca és a Csata utca között tartják. A rendezvény alatt az autópályaszakon is számítani lehet a forgalom lassulására, de rövid torlódás várhatóan csak 18 órakor lesz, amikor a szervezők egy molinót feszítenek ki a pálya kivezető oldalán.

A police.hu ezzel ellentétben már 16 órától forgalomlassulásra figyelmeztet a szakaszon, az ORFK közlése szerint a rendezvény 18:30-ig tart majd. Az érintett szakaszok: Budaörsön a Csata utcánál a forgalmat a Garibaldi utca felé terelik, a Csata utcából, valamint a Törökbálinti utcából nem lehet majd a demonstrációval érintett Szerviz útra kanyarodni. A Police.hu tippjei még: a Hársfa utcából nem javasolt a Szerviz útra hajtani. Helyette használják a Baross utca – Stefánia utca – Mező utca- Budafoki utca útvonalat, illetve az 1-es számú főutat.

Lesz még?

Egyenlőre ezt csak figyelmeztetőnek szánjuk, ezért csak egy órás lesz az útlezárás. Nem akarjuk túlzottan megnehezíteni az emberek életét. Viszont, amennyiben nem vonják vissza ezt a rendeletet, akkor 2015. január 10-én nagyobb akcióra készülünk. Az ország 20-25 helyszínén teljes útlezárást szervezünk. M1-M3-M5-ös, Nyíregyháza, Kecskemét, Debrecen, Győr... Az kicsit komolyabb lesz. – Mondta az egyik szervező a budaorsiinfo.hu-nak a héten.

A kifejezetten forgalombénításra szánt tüntetések logikájáról épp a napokban született egy szubjektív írás a Totalcaron Miért ne demonstrálj autóval? címmel. Ha kíváncsi rá, itt olvashatja.

Frissítés a helyszínről: A kivezetőn pár perccel fél hét után már semmi nyoma a tüntetésnek, kifelé és befelé is zavartalan a forgalom. A szervezők valószínűleg gondosan választották meg az időpontot és döntöttek a kivezető útpálya mellett, amikor a demonstrációt megtervezték, mert ebben az időszakban, jól láthatóan a befelé tartó forgalom az erősebb. – Sipos Zoltán

A befelé tartó forgalom nem sokkal a tüntetés vége után
A befelé tartó forgalom nem sokkal a tüntetés vége után