Minden idők legjobb Škodája

2014.12.22. 17:59

Megkezdődött a beetetés a következő Škoda Superbre: már nem csak a kémfotók  potyognak, de egyre érdekesebb skiccekkel bombáz minket a marketing-gépezet.

Nehogy azt higgye valaki, hogy tényleg úgy fog kinézni a következő Superb, ahogy a dizájner keze alól kirántott vázlaton látszik – jókora öngól is lenne a konszerntől, ha vagányabb lenne a Passatnál. A rajz mindössze illusztráció a cseppenként adagolt információmorzsákhoz, amelyekkel felvezetik a következő nagy Škoda pár hónapon belül várható bemutatóját.

Ezúttal azt árulták el, hogy az új Superb két centit nyúlik és öttel lesz szélesebb, illetve ugyanarra a könnyű, de merev MQB-platformra épül, mint az aktuális Passat. Tőle kapja a motorokat is, mégpedig 123 és 276 lóerő közötti benzineseket (1,4-2 literes TSI-k), valamint több dízelt, amelyek közül a legerősebb állítólag 188 lóerős lesz. Az új Mondeo és az Insignia sorsának megkeserítésére készült Škodához összkerékhajtást is lehet majd kapni.

Számíthatunk arra, hogy a márciusi Genfi Autószalon előtt, ahol a bemutatóját tartják, még kapunk néhány előzetest, hiszen a Škoda számára fontos modellről van szó. Minden idők legjobb Škodája, ahogy a gyáriak hivatkoznak rá, jövő év közepétől lesz kapható.