Fehér karácsony? Fehér Ferrari!

2014.12.26. 12:44

A nyolcvanas években kultuszsorozatnak számított a Miami Vice. Az epizódokban használt fehér Ferrari Testarossák egyike most kalapács alá kerül.

A sorozatban eredetileg egy fekete Ferrari Daytona replikát használtak, amelynek műanyag kaszniját Chevrolet Corvette- alapokra építették. Később azonban az olasz sportkocsigyártó pereskedni kezdett a másolat készítőjével, a népszerű sorozat készítőinek pedig tett egy ajánlatot: ha bezúzzák a hamis Daytonát, akkor kapnak két igazi Testarossát.

A két Testarossa eredetileg szintén fekete színű volt, azonban a sorozat kedvéért átfényezték őket fehérre. Így ugyanis az éjszakai jelenetekben is jobban mutattak, valamint igazi Ferrariról lévén szó, a replika tökéletlenségeit sem kellett elfedni. A két tévésztár Testarossa egyikét most árverésre kínálják az eBay-en.

Az autót villámáron akár 1,75 millió dollárért (több mint 400 millió forintért) haza lehet vinni. Ennyiért egy 25 ezret futott Ferrarit kapunk, minden hozzá tartozó dokumentációval és szervizszámlával. Ha már fehér karácsonyunk nem volt, fehér Ferrarink még lehet.