BMW M4 az i8 ellen

2015.01.03. 13:21

Igen érdekes összehasonlításra vállalkozott a német Auto Bild csapata. Elhatározták, hogy utánajárnak, melyik BMW a gyorsabb: az M4 vagy az i8? Különleges verseny ez, hiszen egy márkán belüli küzdelemben eresztenek egymásnak egy benzines és egy hibridautót.

Papíron nincs túl nagy különbség a két BMW között - már ami a teljesítményt illeti. Az M4 háromliteres sorhatosa 431 lóerőt tud leadni, csúcsnyomatéka pedig 550 newtonméter. Ez nulláról százra 4,1 másodperces gyorsulást tesz lehetővé. Az i8 hibridrendszere 362 lovas összteljesítményre képes, amely 4,4 másodperces 0-100-as sprintet ígér - igaz, hamarosan jöhet a centenáriumi változat, jóval nagyobb teljesítménnyel. Az i8 ugyanakkor közel másfél mázsával könnyebb.

A videóból aztán kiderül, hogy - ha nem is sokkal, de - az i8 gyorsabb, mint az M4. Legalábbis egy egyszerű gyorsulási versenyben felülmúlta a márka másik modelljét. Kérdés, hogy egy kanyargós versenypályán vajon melyik maradna alul.

Nekem otthonra akkor is ez kéne:

  • 3706
    BMW i8
  • 2794
    BMW M4

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.