Reszkethet az 4-es BMW?

2015.01.05. 15:56

Konkrétumokat még nem tudunk, csak annyi biztos, hogy a Q50 kétajtós testvérmodellje lehet a Detroitban bemutatkozó tanulmányból.

Az Infiniti láthatóan igyekszik, hogy helyet szorítson magának a prémium-modellek piacán a három német óriás mellett. Ennek érdekében folyamatosan bővítik a választékot, olyan modellváltozatokkal, amelyektől komoly sikert várhatnak. A Q60-as egyelőre csak tanulmány, de jellegében és méretre nagyjából a 4-es BMW és az Audi A5 megfelelője lesz, ha a gyártása mellett döntenek. Ennél többet egyelőre nem is árultak el róla a gyáriak – nyilván a január 13-i detroiti világpremierre tartogatják a konkrétumokat – de egy képet már mutattak az autóról, ami egész ígéretesnek mutatja a sportos kétajtóst.

A 2+2 üléses kupénál is az Infiniti aktuális formanyelvével találkozhatunk. A jellegzetes, íves oldalú, krómkeretes hűtőmaszk és az alapvetően lágy felületek harmóniáját csak az ajtók felső peremén végigfutó egyenes él töri meg egy kissé, de még ezzel együtt is határozottan kellemes az összkép. A 21 hüvelykes felnik persze aligha tűnnek fel a majdani sorozatgyártmányon, de a formaterv ezen az egy részleten felül sorozatgyártmányon sem tűnnének túl merésznek.

Az új forma alatt a már bevált Infiniti Q50 műszaki alapjait találjuk. Így a gyártás beindítása sem ütközhet komoly akadályba, bár az egyelőre bizonytalan, hogy a Nissan luxusmárkája mennyire gondolja komolyan a kínálat ilyen irányú bővítését.