Jön a BMW 9-es sorozat?

2015.01.06. 14:56

A legúhabb pletykák szerint a BMW-nél már dolgoznak Mercedes-Maybach S600 közvetlen ellenfelén, amelyet a 7-es BMW és a Rolls-Royce Ghost közé pozicionálnak.

A hírek szerint a Vision Future Luxury alapjaira építik a 9-es sorozatot, ha végül a gyártása mellett döntenek. Az új luxusmodell nagyobb lenne, mint bármelyik jelenlegi BMW: úgy 5,5 méter hosszú – 28 centivel hosszabb, mint a jelenlegi 7-es – és tartalmazna mindent, amit manapság a BMW be tud építeni egy luxusmodellbe. Ennek megfelelő lenne az ára is, de végső soron a ma létező legdrágább Mercedesek ellenfelének szánják, így kevesebbel nem is érhetik be. Állítólag az i modellek után ez lenne az első modell, ahol a BMW széles körben használna karbonszálas elemeket a karosszériában – egyebek közt ilyenből készülhet a középső ajtóoszlop is. Emellett ez a típus is megkaphatná a lézeres első fényszórókat, amelyeket egyelőre csak az i8-ashoz kínálnak.

Bár a 9-es BMW gyártásáról még nem született döntés, az a hír járja, hogy az új vezérigazgató, Harald Kruger a projekt támogatói közé tartozik, így jó esély van rá, hogy pozitív döntés születik. Ha így lesz, akkor legkorábban 2017-re zárulhat le a fejlesztés és indulhat el a gyártás.