Jön a legdurvább Aston Martin

2015.01.08. 06:20

Egyelőre csak megszellőztették az új modellt, de annyi már biztos, hogy nagyon közel áll majd az Aston Martin pályaverseny-gépeihez.

Úgy tűnik, az Aston Martin is megpróbálkozik a rendszámos klubverseny-autók piacával. Most először kínálhatnak valódi alternatívát a Porsche 911 GT2-vel és GT3-mal, a középmotoros Challenge Stradale Ferrarikkal és a többi ilyen félig-meddig versenygéppel szemben. A gyáriak egyelőre csak egy előzetes grafikát mutattak az új típusváltozat logójával, de azt már most sejteni lehet, hogy a V12 Vantage GT3 versenyautó alapjaira készül az utcai modell. A becslések szerint legalább 600 lóerős gép így legalább 35 lóerővel lesz erősebb a V12 Vantage S-nél, de a lényeg itt nem is a teljesítmény eszetlen növelése, hanem a versenyzésre és közúti használatra egyaránt alkalmas futómű és fékrendszer, valamint a látványos aerodinamikai csomag.

Ha igazak a hírek, a Vantage GT3 a márciusi Genfi Autószalonon mutatkozhat be, de nem kizárt, hogy addig is szivárogtat még információkat a brit sportkocsigyártó.