Amerikában is Év Autója lett a Golf

2015.01.14. 06:24

Nem volt még olyan Volkswagen, amely ennyi elismerést kapott volna, mint a hetedik generációs Golf. 2013-ban Európában már megnyerte az Év Autója díjat, sőt, első európai modellként Japánban is megszerezte ugyanezt a címet. Most pedig Észak-Amerikában is a Golf és a Golf GTI nyert. A hazai ipar az Év Teherkocsija díjjal vígasztalódhatott, amelyet a Ford F-150 nyert meg.

Hagyományosan a Detroit Motor Show-n hirdetik ki az Észak-Amerikai Év Autója díjazottjait, amelyeket két kategóriában választanak, három-három autó közül. Az idén a VW Golf nyert a személyautók közt, megelőzve a Ford Mustangot és a Hyundai Genesist, a szabadidő-autók és pick-upok közt pedig a legújabb Ford F-150 nyomta le a Chevrolet Coloradót és a Lincoln MKC-t. A Ford győzelmén nincs mit csodálkozni: évtizedek óta ez az Egyesült Államok kedvenc járműve, ami azt jelzi, hogy a Ford nagyon pontosan tudja, mi kell az ottani vásárlók többségének. A Volkswagen győzelme viszont különös, annak fényében, hogy a német gyártó évek óta nehézkesen boldogul az amerikai piacon. Ám úgy néz ki, a VII-es Golf odaát is meggyőzte az autós újságírókból álló zsűrit, ahogy a többi kontinensen is.

Az Év Autója cím persze Észak-Amerikában is inkább jó reklámlehetőséget jelent, mint biztos sikert – azt a következő négy-öt év dönti el, hogy az új Golf sikeresebb lesz-e Észak-Amerikában, mint a korábbi generációk.