Bemutatták az új VW csodafgyvert

2015.01.16. 14:32

Első pillantásra csak annyi tűnhet fel, hogy a Polo új hátsó szárnyat, és a tavalyi, teljes egészében fehér alapúval ellentétben sötétkék orrú festést kapott. A gyáriak szerint azonban sokkal több az újítás a 2015-ös Polo raliautóban.

Az új versenygép bemutatására szinte az utolsó pillanatban kerítettek sort, hisz már ebben a hónapban, Monte Carlóban elkezdődik az idei WRC szezon. Az új Polo WRC állítólag nagyon nagy részben új autó. Csak az átdolgozott aerodinamikai elemek látszanak első ránézésre, de a VW műszaki igazgatója, Dr. Heinz-Jakob Neußer szerint intenzív fejlesztésen vannak túl, amelynek során a az alkatrészek 75%-át optimalizálták: ahol lehetett, csökkentették a tömeget, egyszerűsítették a konstrukciót vagy növelték az adott elem szilárdságát, szükség szerint. Természetesen akad új fejlesztés is, amilyen a hidraulikus működtetésű szekvenciális versenyváltó, amelyet a kormány mögötti fülekkel lehet működtetni.

Az idei szezonban három autót nevez a VW gyári csapata a rali-világbajnokság futamaira, bajnok Ogier/Ingrassia, a Latvala/Antilla és a Mikkelsen/Fløene sofőr-navigátor párosokkal.