Nem lesz több 911-es turbó nélkül

2015.01.20. 16:08

Érdekes hírek láttak napvilágot a Porsche háza táján: a német sportkocsigyár a jövőben minden 911-est turbófeltöltővel szerel majd. Az egyetlen kivétel a GT3 RS lesz. A döntést a fejlesztőcsapat vezetője, Wolfgang Hatz is megerősítette.

Mindez azért igazán érdekes, mert korábban éppen ellentétes pletykák keringtek. Arról szóltak ugyanis a hírek, hogy a következő RS lesz az első turbós GT3 a Porsche kínálatában. Bár a turbósítás végül ezt a modellt elkerülte, azt ígérik, az elődnél is durvább lesz majd a GT3 RS - ez számokban kifejezve öt másodperces javulást eredményezhet a Nürburgringen.

Ezen kívül annyit lehet még tudni, hogy teljesen új hathengeres bokszert fejlesztenek az autóhoz, várhatóan 500 lóerő körüli teljesítménnyel. A többi 911-es ennek a feltöltős változatát kaphatja meg - nyilván több különböző teljesítményszinttel.

A GT3-asok fejlesztőgárdája emellett a Cayman GT4-esen is dolgozik. Itt jelentős súlycsökkentésre és közel 400 lovas teljesítményre számíthatunk. A Boxster pedig szintén hasonló kezelésen megy majd keresztül. A hosszabb távú tervek között pedig a 911 és a csúcsmodell 918 Spyder közti űr betöltése is szerepel: ebbe a résbe 2020-ra érkezhet majd egy szupersportkocsi.

Nézzen csak Porsche 911-est tesztelő Karottát, 2009-ből: