Túl picike a Q7-es

2015.01.23. 07:07

A Volkswagen-csoport már évtizedek óta bolyong az Észak-Amerikai piacon, de egyelőre nem találták meg a siker felé vezető ösvényt. Úgy tűnik, az Audinál már rájöttek, hogy odaát egy jókora buflákkal lehetne nagyot tarolni, ezért gőzerővel dolgoznak a Q8-ason.

Nem más, mint Rupert Stadler, az Audi nagyfőnöke nyilatkozta a Bloombergnek, hogy jól halad a Q7-esnél nagyobb modelljük fejlesztése, amellyel az Észak-Amerikát, Közel-Keletet és Kínát veszik célba. Ezeken a piacokon Stadler szerint nagy a kereslet egy méretes, kupészerű SUV-ra, amivel nehéz lenne vitatkozni.

A BMW is nemrég ismerte fel a helyzetet, és már be is jelentették, hogy jön az X7-es, amelyet dél-karolinai üzemükben fognak gyártani, miközben a Mercedes GL már 2006 óta mutatja a helyes irányt. Az Audi Q8 feltehetően csak az évtized vége felé készül majd el, ami meglehetős késést jelent a fő konkurenseihez képest.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.