2015.01.23. 18:07

A Genfi Autószalonon már ott lehet a koncepció, de az új Passat CC szériamodellt 2017 előtt ne várjuk az Auto Motor und Sport beszámolója szerint. A lap a céldátum mellett a műszaki tartalomról is megtudott egy keveset.

Az Auto Motor und Sport látványterve a következő CC-ről
Az Auto Motor und Sport látványterve a következő CC-ről

Már hét éve annak, hogy a Volkswagennél rákívántak a Mercedes CLS sikerére, és kijöttek a Passat CC-vel. A 2012-es modellfrissítésnél aztán megpróbálták még jobban leválasztani a prémium komfort-kupénak mondott változatot a mezei Passattól, többek közt azzal, hogy ezt már csak CC-nek hívták.

A 2017-re várt második generáció megjelenésben és technikailag is jobban elkülönülne az alapmodelltől. Az új CC-ről még a német lapnak sem sikerült sok infót megtudnia, azt viszont már megírták róla, hogy a tíz centiméterrel lesz hosszabb, mint a tavaly kijött aktuális Passat szedán. A toldás nem pusztán optikai lesz, a tengelytáv is nyúlik majd. A következő CC már MQB platformon áll majd, és első- valamint összkerékhajtással is rendelhető lesz. Motorjai valószínű teljes egészében a Passattal osztoznak majd, ez viszont már inkább spekuláció, mint sajtóértesülés. A tanulmányt látva okosabbak leszünk majd.