Búcsú az Accordtól?

2015.01.26. 06:12

Kivonja az európai piacról az Accordot a Honda. Sőt, a japánok üresen is hagyják ezt a szegmenst, nem terveznek hasonló méretű utódmodellt.

Az Egyesült Államokban a típust Acura TSX néven forgalmazzák, ezt azonban összeolvasztják a TL-lel. A közös utód a tavalyi Detroiti Autószalonon bemutatott TLX lesz, amellyel Észak-Amerikában a prémium-piacon próbálják elszipkázni a vásárlókat konkurenseik elől. Ezt 2,4-es négyhengeres, valamint 3,5-ös V6-os motorral kínálják, első- vagy összkerékhajtással, automataváltóval. Hozzánk azonban ebben a formában már nem jut el.

A Honda ugyanis inkább a kisebb modellekre koncentrálna, amelyek Európában olcsóbban és könnyebben eladhatóak. A tapasztalatok szerint ugyanis az Accord-méretű modellek kevésbé kelendőek, a potenciális vásárlók inkább a német prémiummárkákhoz fordulnak. Így a Ford Mondeo vagy éppen a Volkswagen Passat is nehéz helyzetbe kerül, azok helyett is inkább a 3-as BMW-t, vagy a Mercedes-Benz C osztályt választják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.