2015.01.27. 12:00

A Mitsubishi épp csak a felszínen maradt az elmúlt években, de most egy új tanulmányt ígérnek a Genfi Autószalonra, amely a cég konnektoros hibrid hajtáslácát volna hivatott megmutatni, méghozzá jövőbe mutató formában. A meglepő az, hogy a vázlatok alapján ez az autó inkább a múltba mutat – legalábbis mintha a másfél éve, Tokióban bemutatott XR-PHEV egy alig módosított változata lenne.

A gyáriak elég szűkszavúak, csak annyi derül ki, hogy az autó kétkerék-hajtású, konnektoros hibrid, erős villanymotorral és – a hivatalos megfogalmazás szerint – atlétikus formatervvel. A vázlatok alapján tényleg lehet nagyon látványos a japánok tanulmánya, de épp ezek alapján gyanítjuk, hogy tulajdonképp a másfél éves XR-PHEV újrahasznosításáról lehet szó. Igaz, hogy azt élőben még nem láthatta az európai közönség, de ha valóban nem tudtak egy új koncepcó-autót előállítani, az újabb biztos jele lehet a japán autógyártó belső válságának.

A Mitsubishinél a Daimlerrel való szakítás óta nem látszik, hogy egyértelmű elképzelés formálódna a jövőről, így, bár a cég pénzügyei most, a válság elmúltával rendeződni látszanak, a kínálatnak még mindig nem tűnik egységesnek, és az sem egyértelmű, hogy mit terveznek a közeli jövőre.