Újra saját Jeepet szeretne a General Motors

2015.01.29. 11:28

A Jeep Wranglerhez hasonló modellt manapság már nemigen készítenek más gyártók, de a General Motorsnál újra felmerült az ötlet, hogy efféle terepjáróval bővíthetnék a választékot. Az újdonsággal a GMC márkának próbálnának határozottabb arculatot kölcsönözni.

Erre utal legalábbis, hogy egy Jeep Wrangler szerű modell várható sikeréről kérdezték a GMC kereskedőket a Wall Street Journal értesülései szerint. Bár a tervezett modellről egyelőre szinte semmit nem tudni, egyesek úgy vélik, a 2008-ban bemutatott Hummer Hx koncepcióautóhoz hasonló rövid, legfeljebb ötszemélyes, szögletes formájú autóról lehet szó, amely terepen is megállná a helyét. Egy ilyen típus kifejlesztése műszaki értelemben aligha jelentene kihívást a General Motors számára, hisz építkezhetnének a nagyobb szabadidő-autók és pick-upok techinkájára, az viszont érdekes kérdés, hogy a vásárlókat meg tudják-e fogni egy ilyen típussal.

Bár a Hummer révén korábban már jelen volt a GM a terepjáró-piacon, 2009-ben, a vállalat csődeljárása során megszabadultak a veszteséges részlegtől. Azóta viszont alaposan átalakult az amerikai autópiac: mivel az üzemanyagok ára ismét igen alacsony, ismét megnőtt az igény a terepjárók és pick-upok iránt, így állítólag sok kereskedő visszasírja a Hummer jellegzetes, katonás stílusú modelljeit. A márkanév újjáélesztése persze túl sokba kerülne a GM-nek, viszont a GMC-nek egyébként is jól jönne egy önálló, és jellegzetes stílusú modell, mivel a márka nagyrészt ugyanazt árulja, amit a Chevrolet terepjáró-üzletága, eltérő jelvénnyel.

A legnagyobb kérdés persze, hogy régi terepjárós múlt nélkül meg lehet-e kapaszkodni egy ilyen típussal a piacon. Ez ugyanis nem csak a Hummer H3-ason fogott ki annak idején, de a Toyota FJ Cruiser sem volt képes veszélyeztetni a Jeep Wrangler eladásait.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.