Kedvcsináló az új Ferrarihoz

2015.02.02. 16:11

A Ferrari első 2015-ös újdonságáról egyelőre csak találgatások szólnak, de – ahogy az a képekből is kiderül – február 3-án lehull a lepel. Valószínűleg a rég várt 458M-ről van szó, a középmotoros sorozat követekező evolúciójáról.

Az első számú Maranellói élményautó a Californiához hasonlóan megturbósodik, ugyanazt a 3,8 literes biturbó V8-ast kaphatja meg, bár itt nagyobb teljesítményt facsarhatnak ki belőle. Egyes források szerint legalább 660 lóerőre számíthatunk az új motorhoz, közel ugyanolyan spontán gázreakcióval, amilyen az eddig használt 4,5 literes szívó nyolchengerest jellemezte. Azaz teljesítményben a 458 utolérheti, vagy le is körözheti a Ferrari Enzót.

Az előzetes képeken ebből persze nem látszik sok, hisz csak a karosszéria, a hengerfej és a kormánykerék egy-egy részletét mutatják meg, de az jól látható, hogy a Ferrari reklámszakemberei értik a dolgukat. Csupa olyan képet választottak, amelyek igyekeznek megfogni egy Ferrari hangulatát, így alkalmasak rá, hogy felkeltsék a rajongók érdeklődését.